Nytt verksamhetsår

Kära medlemmar i vår fantastiska förening!
Ännu ett verksamhetsår håller på att ta slut och som alltid undrar man ”vart det tog vägen?”. Men om man tittar bakåt gjorde vi mycket trevligt under året.
Vi besökte Nordens Ark en resa för alla åldrar och som berikade oss med nya kunskaper. Vi hade flera trevliga möten för olika grupper barnen träffades tillsammans med sina föräldrar  och vi andra möttes i andra sammanhang.
Vi besökte Alingsås brandstation ett mycket uppskattat initiativ från föräldragruppen men
lärorikt för alla åldrar. Under hösten har vi varit engagerade i ”sockerprojektet” och var ett upptaktsmöte
dit många tog sig närmare 130 personer. Detta projekt är inte sponsrat av något bolag utan är ren fakta information om hur socker påverkar våra kroppar.
Vi luras ju varje dag med hur mycket socker vi får i oss i vår vanliga mat. Ann Fernholm, vår föreläsare, är mycket engagerande i sitt framförande.
Mycket har hänt i vår omvärld under detta verksamhetsår fotvården har förändrats, många som förut gick på lasarettet har fått information om att de måste ta sig tillfälle Lerum eller Sollebrunn. Det är inte sant!
många som förut gick på lasarettet har fått information om att de måste ta sig tillfälle Lerum eller Sollebrunn. Det är inte sant!
I Alingsås finns Fotvårdsklinik Södra Strömgatan 11 samt på Noltorps vårdcentral finns det en fotterapeut som också tar remisser.
Förutsättningar för remisser har inte förändrats!
Inom vårt område har vi ju möjlighet att välja vilken vårdcentral vi vill tillhöra. Det viktigaste är ju att man väljer en som man känner har ett bra bemötande av just mig och mina behov. På alla våra vårdcentraler finns det ju diabetessjuksköterskor.
Under hösten har flera vårdcentraler besökt föreningens förmiddagskaffe och pratat om sin verksamhet. Dessa besök uppskattas även av våra besökande gäster de får då tillfälle att få information som de annars inte får höra.