Ordföranden har ordet

Kära medlemmar,

Efter en skön period har nu hösten börjat nagga på vår sommar och det börjar bli dags att planera för hösten och allt den för med sig.

Tyvärr såg vi ju inte så mycket blåbär under denna sommar men det lär bero på torkan som vi hade under försommaren, men man kan ju leva utan blåbärspaj.

Körsbären kom tidigt och de var utmärkta att använda till pajer. Allt har ju sin tid. Dessutom lever vi ju i ett land där det mesta går att handla i butiker.

Vi glömmer lätt bort tror jag, hur bra vi har det jämfört med många andra ute i världen som varken har möjlighet att köpa sina varor eller ens har pengar att handla livets nödtorft.

Personligen tycker jag att Sverige och vår svenska natur är fantastisk, även om det regnar ibland. Har du tänkt på hur många olika nyanser av grönt det finns i naturen? Lyft blicken nästa gång du är ute och låt dig fascineras!

Eftersom jag har förmånen att tillbringa vintern i Spanien, är jag lite extra nöjd med vår svenska sommar och i år har det ju till och med varit skönt att svalka sig i sjön. Tänk att vi har så rena och fina sjöar så nära oss.
Och det vatten vi har i våra vattenkranar är alldeles utmärkt att släcka törsten med, i Spanien får man köpa allt dricksvatten, och man måste dessutom bära hem det. Tänk vad lyxigt vi lever!

Under hösten har vi en extra satsning på Diabetikernas Kost, denna satsning är möjlig tack vare många goda krafter som vill hjälpa oss att föra ut betydelsen av bra kost för alla.
Jag har ju många gånger under medlemsmöten och vid personliga samtal med er hört om hur svårt det är att få träffa en dietist.

Vi har framfört synpunkterna till ansvariga politiker i Hälso- och sjukvårdsnämnden vid våra överläggningar, visst har det funnits intresse men se det blev inte så stor ökning på det kontot. Detta var orsaken till att vi valde att göra denna storsatsning.

Nu ligger ansvaret hos dig käre medlem, ställ upp denna dag och framför dina frågor. På detta sätt visar vi de närvarande politikerna hur viktiga dessa frågor är.

Under hösten fortsätter vi med vårt förmiddagskaffe, vid förfrågan visar det sig att det uppskattas att få träffas på detta sätt.

Badet startar i höst som vanligt och i år har vi en ny ledare, Mona Bruto som vi hälsar välkommen. Samtidigt vill jag tacka Lena för allt arbete hon lagt ner.

Den 14 november firas den Internationella Diabetesdagen och alla som vill och kan uppmuntras till att röra sig under en halvtimme från klocka 12 på dagen.
Vi har haft som tradition att promenera gemensamt och sedan rapportera in resultatet och även i år skall vi försöka göra så, du ställer väl upp? Vi behöver vara många kom ihåg det!

Nu hoppas jag att du studerar vårt programblad och tycker att något passar dig.
Nytt för i år är att vi gör försök med stavgång. Anmäl dig till denna nyttiga motion! Många säger att det är ett bra sätt att motionera och att om man använder sina stavar rätt så ger det bra effekt!
Kom också ihåg att du gärna får ta med dig en vän, granne eller någon annan på alla våra träffar.

Våra yngre medlemmar får ett eget utskick med inbjudan till biobesök vid ett senare tillfälle.

Sist men inte minst tack för alla trevliga samtal som jag får med er olika medlemmar! Kom ihåg utan er har vi ingen förening!

Titta gärna in på hemsidan då och då, när vi får information från någon sätter vi in den på hemsidan.Det kan vara begäran om synpunkter eller ren information.

Många sommarhälsningar till er alla

Carita Henriksson