Sommarhälsning från ordföranden

Tänk vad vi längtar varje år efter den sköna sommaren! Så kommer den men oj så fort den går. Men Sverige är fantastiskt ingenstans finns det så härliga färger som under den svenska våren och sommaren som sedan övergår i höstens färgsprakande fyrverkeri.

Nu gäller det att fylla minnets skafferi så att man har något att ta fram under vintern att njuta av. Det behöver inte vara så stort utan det gäller bara att minnas hur gott den första jordgubben smakade eller hur skönt det var att dricka sitt kaffe bakom knuten.

Vår förening har planerat och tänkt och undrat vad du vill ha i vårt program. Vi är lite fundersamma över varför så få har kommit ibland. Men de som kommer verkar trivas och är nöjda. Det kan ju finnas många orsaker till att det inte passar och vi skulle så gärna vilja veta ring gärna på tel.svararen 0322-638198 eller berätta på annat sätt så kanske vi kan ändra oss.

I år har vi inget Lussekaffe! Vi kände förra året att intresset inte var så stort och det är ju mycket annat som sker i december. Men har vi tolkat signalerna fel så hör av er så ordnar vi det. Det är ju alltid trevligt att träffas eller hur?

Jag har flera gånger sagt det och menar det, att jag vill bli utbytt som ordförande. Det måste finnas någon annan som vill ta över ansvaret för vår fina förening! Vi har en fin och aktiv styrelse som består av såväl unga som gamla som framför allt vill arbeta och är intresserade.

Med detta utskick följer en inbjudan till en bussresa till Åmål. Vår länsförening har en kontaktgrupp där som vi brukar träffa några gånger per år. Denna gång har vi bjudit in ”vår egen” diabeteskjuksköterska Victoria Carter hon arbetar på Alingsås diabetesmottagning i vanliga fall . Men hon är också regionansvarig för diabetesköterskorna i hela regionen. I det arbetet ingår det att följa upp hur vården ser ut i hela regionen. Vi träffades på ett samordningsmöte i Göteborg och bestämde då att träffas i Åmål och samtidigt bjuda in våra medlemmar till detta tillfälle. Tag chansen att följa med och lyssna på Victoria och ställa frågor. Många av er träffar ju er vanliga sjuksköterska på vårdcentralen men det är alltid nyttigt att höra andra också. Våra yngre har olika aktiviteter för sig och får inbjudan direkt från föräldragruppen om du vet att du inte fått det kontakta då medlemsansvarig och lämna mobilnummer eller e-mail så vidarebefordrar hon det direkt. Carin har tel 070-550 55 32. I höst har de planerat att åka till något som heter AirHope och ligger i Munkebäck/Göteborg. Sedan kanske det blir något mer också.

Jag hoppas att vi ses under höstens programpunkter! Njut nu av det som återstår av sommaren och hösten! Hälsningar från din styrelse genom