Diabetesdagen 2011 blev en succé

Den 12:e november firade vi internationella diabetesdagen med en jätteaktivitet. Vi hade många besökare och såg idel glada miner bland besökarna. Alla verkade uppskatta våra föredragshållare som verkligen bjöd på sig själva.

I första föredraget berättade Kerstin Allgulander om hur det är att leva med apné. Föredraget följdes av många intressanta frågor.
Nästa föredrag hölls av Njurspecialisten Detlef Hess. Han levererade en intressant föreläsning om vikten att hålla koll på blodtrycket och sina HbA1C värden.

Detlef presenterade flera intressanta studier och förklarade vad man funnit. Även detta föredrag följdes av många frågor så man kan nog säga att intresset var stort.

De sista föredraget för dagen hölls av diabetolog Stig Attvall som gick igenom allt det som en person med diabetes bör tänka på. Det kan tyckas allvarligt men Stig har en förmågan att presentera allt på ett bra sätt så att alla förstår. Det uppstod en bra dialog mellan föreläsare och publik . Efter detta bör alla som lyssnade veta mer om hur man kan ta hand om sin diabetes.

Våra utställare fick många besök och var upptagna hela dagen.

Ett stort tack till alla som medverkade på olika sätt!

Alingsås Diabetesförening