Nytt år nya tag

Kära medlemmar,

Nu sitter jag här med ett helt nytt verksamhetsår framför mig. Frågorna är många, vad kommer att ske i vår förening under det kommande verksamhetsåret?
Förra året slutade ju i dur, många nya medlemmar som vill vara med oss. Vi syntes i dagspressen och i livsmedelsaffärerna när vi handlade, jag tänker på kundavskiljarna.
Vi fick vara med om en fantastisk Diabetesdag som diabetesteamet på lasarettet ordnade i samverkan med föreningen.

Vår egen tidning Diabetes uppmärksammade oss i en stor artikel, det är lite extra roligt när man berättar från lokalföreningarna.
Vår hemsida blir mer känd för varje dag det syns på antalet besökare, har Du inte varit inne gör gärna ett besök http://www.alingsasdf.org. Har Du inte egen dator tag med Dig adressen och gå till biblioteket och be att få logga in. Här hittar Du intressanta artiklar om diabetes och annonser från tillverkare. Dessutom finns det ett forum där man kan tycka till om olika ämnen.

Många kom till oss på våra förmiddagskaffen, det känns bra att den mötesformen passar så många. Tyvärr lyckades vi inte med att ordna utflykter som vi planerade men det gäller att ta nya tag. Dagen om egenvård blev mycket lyckad och diabetesteamet bjöd verkligen på sin stora kunskap.
Styrelsen har diskuterat hur vårens program skall se ut och det bifogas på ett särskilt blad som jag hoppas att Du hänger upp så att Du minns datum och inte missar någon träff.

Dagligdags hör vi på radio eller TV att nu har diabetesforskningen hittat nya infallsvinklar. Visst är det trevligt att intresset för diabetes är så stort och vi vet ju att vårt förbund bidrar med stora summor till forskning men mycket mer behövs. Men vad har den enskilde för nytta egentligen av all denna forskning?
Kanske inte så att de som redan har diabetes blir friska, men det kan hjälpa många till insikt om vad det innebär att leva med diabetes och kanske kan våra barn få det bättre i framtiden och att den stora explosionen av nydebuterade stannar upp.
Tyvärr är det ju så att det som basuneras ut som stora upptäckter endast är en liten del av hela problemet. Det vet vi ju alla, när anhöriga och vänner säger att de hört att nu är gåtan löst, ack om det vore så! Men det är bra även med de små stegen!

Under våren är alla som vill inbjudna till att deltaga vid en aktivitetsdag på Glimmingen Motorstadion den 25 april mellan 11-16. Denna dag anordnas av diabetesföreningarna i Uddevalla och Kungälv, jag bifogar inbjudan. Vilken chans att få göra något helt annorlunda, jag hoppas att många tar denna möjlighet.
Ha det nu så gott och glöm inte bort att hälsa på i Din förening.

Styrelsen genom

Carita