Nyhetsbyrån ikapp läggs ned

Efter sex år lägger handikapprörelsen ned den enda nyhetsbyrå i Sverige som skriver om handikappfrågor. Från och med den första mars upphör redaktionen att producera nyheter.
I fredags (6/2) beslutade Handikappförbundens samarbetsorgans styrelse att lägga ner Nyhetsbyrån ikapp. Nyhetsbyrån startade 1997 och finansierades de tre första åren med medel från Allmänna arvsfonden. Från början var det tänkt att nyhetsbyrån skulle serva handikappförbunden med nyhetsmaterial. Men ganska snart växte intresset för nyhetsförmedlingen långt utanför handikapprörelsen. Idag är de flesta av kunderna handläggare och tjänstemän i kommuner, landsting, myndigheter och företag som vill hålla sig à jour med vad som händer inom handikappområdet.
De pengar som tas in via prenumerationer täcker dock inte lönekostnaderna och nu vill inte Handikappförbundens samarbetsorgan skjuta till mer pengar.
Nyhetsbyrån har drivits av tre journalister som delat på två tjänster.
Dagligen har nyhetsbyrån lagt ut nyheter på sin hemsida. Dessutom har nyheterna distribuerats via e-post och fax.
(Nyhetsbyrån ikapp)

Kommentar: Det här beskedet kommer tyvärr att drabba nyhetsflödet på vår webbsajt vi ska dock göra vad vi kan för att fortsätta att rapportera om saker som händer och som kan vara intressant för diabetiker och anhöriga.