Sommaren håller på att bli till höst

Hej på er alla i vårt fagra land!

Sommaren går mot sitt slut men ännu återstår många sköna dagar innan det är dags att ta fram vinterkläderna och tända mysljusen.
Vi har visserligen inte haft några aktiviteter sedan vi sågs senast vid Fiskestugan, det som var tänkt som en mysig grillträff blev ju en trevlig tillställning med kokt korv och bröd.

Nu startar vi upp med höstens alla aktiviteter, som traditionen bjuder är det de ungas Lisebergsbesök som startar hösten. Sedan inbjuds vi alla till en grillträff ute vid Fiskestugan den 6 september se programmet.

Höstens stora satsning blir den 12 november i Utbildningens Hus. Denna dag brukar ju ge bra information till alla och många från vården brukar ju komma vilket vi tycker är extra roligt. Se särskilt program.

Höstens förmiddagskaffe kommer vi i år att njuta av i en ny lokal.
Lokalen ligger på Skolgatan med ingång från Aspholmsvägen, det är en så kallad kvartersgård.
Det stannar en buss alldeles utanför och det är inte så långt att ta sig men får du problem hör av dig så försöker vi ordna skjuts.
Under kaffet kommer vi dels att ha information från något företag, sedan kommer vi också att gemensamt gå igenom diabeteshäftet. Det häftet som vi tagit fram tillsammans med MSD för att öka kunskapen om diabetes bland alla. Det är viktigt att alla får så mycket kunskap som möjligt, i synnerhet i dessa tider då allt ställs under lupp.

Föreningen har under sommaren lämnat in en JO-anmälan. Anmälan riktade sig mot TLV, den myndighet som bestämmer vad mediciner och förbrukningsartiklar får kosta. Nu tittar TLV på pumparna och vilka insuliner som skall vara kostnadsfria, vissa tabletter har man ju redan tagit bort från fria listan.
Vi måste hela tiden vara lite före och hinna reagera innan beslut och inte minst viktigt är, att vi är en stark förening med många medlemmar som uppskattar det vi gör.
Därför är alla medlemmar värdefulla och det finns plats för fler. Tänk efter, kanske du har någon vän som vill bli medlem!

Den 17 augusti öppnade Max sin hamburgerrestaurang i Alingsås. Deras hamburgare är bra samt de har även LCHF alternativ, en känd läkare har testat deras produkt och här kan du läsa det omdömet.
Vill du veta mer gå gärna in på denna länk http://www.max.se/kampanjer.aspx?id=1105

Vi har tidigare efterlyst dig som vill spela pingis om det blir några så ordnar vi lokal.

I höst har vi möjlighet att hyra Simhallen på fredag eller lördag kväll men vi måste vara så många att det går runt. Har du någon ide hör gärna av dig så försöker vi ordna det.

Man vill ha 1500 kr för hallen och man kan ha med eget fika. Ex 50 deltagare =30 kr per person, 30 deltagare =50 kr per person. En kul grej eller hur?

Glöm inte bort att du som medlem har bra rabatt på LCHF på nätet!

Glöm inte bort att du som medlem har bra rabatt på LCHF på nätet! Du får mer information får du om du ringer.

Jag ser framemot att få träffa er på våra aktiviteter, hoppas att något program passar just dig!
Hör gärna av er om något är oklart 0322-638198 föreningens tel.svarare.

Glöm inte bort att njuta av allt det som bjuds i naturen, svamp och alla vackra färger vi snart får uppleva ute i naturen.

Väl mött till vi ses igen,

Carita Henriksson
ordförande Alingsås Diabetesförening m.o.