Sommartider

Kära medlemmar,

Jag hoppas att du får njuta av den omväxlande sommartiden vi just nu befinner oss i.
Efter en seg vår längtade vi ju särskilt efter solen och dess värmande strålar. Snart börjar bären komma i våra bärbuskar och kanske att du tillhör dem som går ut och plockar blåbär i skogen. Nu gäller det att njuta av det som bjuds!

Din förening har ett speciellt bra program som vi med glädje presenterar.

Vi har äntligen fått en möjlighet att kunna åka till NovoNordisk för att se hur de tillverkar insulinpennor (mer om det i annan artikel)
Vi är medvetna om att anmälningstiden är knapp, men för att möjliggöra denna resa var vi tvungna att ta det datum vi fick.
Tyvärr går det inte att få komma en helg. Vi har 50 platser som vi får fylla och därför måste vi göra så, att de som anmäler sig först får komma med.
Göteborgsföreningen är också inbjudna så det kommer att bli ett stopp i Göteborg på vägen.

Vi fortsätter under hösten med vårt förmiddagskaffe som verkar vara uppskattat.

Höstens stora satsning är en dröm som går i uppfyllelse, vi ordnar en dag om diabetes på hotellet en lördag.
Vi hoppas och tror att många skall visa intresse för detta. Först och främst hoppas vi ju att så många medlemmar som möjligt skall deltaga men vi vänder oss ju också till alla de som har intresse att lära sig mer om diabetes och olika former av behandlingar som finns.
Vi har fått tag i utmärkta föredragshållare och vi skall prata om Typ 2-diabetes, kost, fotvård samt om vikten av att röra sig.

Det kommer att bli en mycket bra dag med mycket information. Det är möjligt att enbart lyssna på ett föredrag och sedan gå hem eller vara med hela dagen.
Vill man vara säker på att få smörgås vid kaffe/te pausen gör man nog klokt i att anmäla sig eftersom vi kommer att beställa färdiga smörgåsar och inte har fler än de beställda.
Denna stora satsning är möjlig tack vare bidrag från ett läkemedelsföretag.

Slutligen ett litet tips:
Den som är intresserad är välkommen till Malmstenssalen, Handelshögskolan i Göteborg den 20 september kl.18.30 – 21.00.
Göteborgs Diabetesföreing arrangerar
TÄNK rätt och må bättre som diabetiker.
Fri entre, ingen anmälan.

Vänliga hälsningar från din förening och vi ser fram emot att få se just dig.