70- års Jubileum

Då har vår förening firat sin 70- års dag med er underbara medlemmar som ville vara med denna dag.

* Tänk att det var 17 personer som var med på vårt första möte den 16 oktober 1951 och de även gick in som medlemmar.
* Erland Josefsson var vår första ordföranden.
* Årsavgiften var hela 5 kr.
* Föreningen använde en lokal på Pensionat Regina (senare Margaretas festvåning på Nygatan 18 i Alingsås).
* Den 11 november 1957 antogs namnet Diabetesföreningen i Alingsås med omnejd.
* Man utdelade ”propagandamaterial” från Förbundet och funderade över hur fler skulle kunna bli medlemmar.
* Att föreningen aktivt arbetade med att få en Diabetesmottagning till Alingsås Lasarett.
* Att föreningen genom sitt påverkningsarbete har bidragit till att det idag finns diabetessköterskor på alla vårdcentraler.


Denna dag så hade vi bjudit in Martin Norrman (länk) – föreläsare, om att leva med flera autoimmuna sjukdomar – ”Älska livet trots fyra kroniska sjukdomar”. Detta tackar vi så otroligt mycket för, mycket givande. Han visade även sin egna dokumentärfilm ”The last remaining light” (länk). Värd att se. Tack för att du ville besöka oss.


Thomas Magnusson, DiOS (länk) ordförande, kom och pratade om hur det var att själv drabbas av diabetes och vad vården hade för hjälp till dig som nydiagnostiserad typ 2- diabetiker. Sedan även om DiOS och vad de gör för oss medlemmar. Han läste även upp ett brev vi fått till oss från vår tidigare ordförande Carita Henriksson, som tyvärr denna dag inte kunde medverka. Men vi har mycket att tacka henne för – tack för dina fina ord till oss.


Vi bjöd även in Mix4You (länk), ett lokalt coverband från Alingsås, som bjöd på lite musik under eftermiddagen. En skön blandning av nya och lite äldre låtar.

Vi hoppas att vi framöver kommer kunna bli fler medlemmar i vår lokalförening och ni är så välkomna att hör av er till oss om ni har några tankar och funderingar. Vi finns här på hemsidan men även på Facebook (länk). Bjud in era vänner och bekanta och berätta att vi finns.

Foton: Jacob Wallenberg

1 svar på ”70- års Jubileum”

  1. Jättebra ordnat och all heder till er som har arbetat med festen. Stort tack !

Kommentarer är stängda.