Hej på er alla i vår trevliga förening!

Efter en otroligt fin höst så måste man ju se framåt mot vintern och vårens aktiviteter.
Tänk i helgen tog jag in rosor från vår rabatt och de lyser verkligen upp i novembermörkret.
Under detta verksamhetsår som vi snart lägger till handlingarna har vi haft glädjen att möta många av våra medlemmar vid olika aktiviteter. Det är mycket som blir trevligt när man träffas. Du som ännu inte haft möjlighet att deltaga kom gärna och träffa andra trevliga människor.
Under våren erbjuder vi som vanligt lugna informativa möten på förmiddagstid 10.30 -12 c:a samt lite andra aktiviteter se programmet.

Vi har ju inte längre möjlighet att erbjuda motion i den varma bassängen, men vill man, kan man gå till Nolhaga och anmäla sig till en motionsgrupp i rehabbassängen. Deras ledare är mycket duktiga och rekommenderas varmt.

Nu har det ju snart gått ett år sedan det nya systemet med att få sina hjälpmedel via Skövde började att fungera. Det verkar som om det fungerar bra, har du andra synpunkter framför det gärna antingen till föreningen eller direkt till regionservice.

Något som jag upplever som positivt är att vi ibland bjuder in Apné föreningen i Väst. De har ju många medlemmar inom vårt område men ingen lokalavd i området. Apné är vanligare än vad man tror och i synnerhet bland diabetespatienter. Därför behöver vi alla lära oss av varandra.
Vi samarbetar också med övriga funktionshinderorganisationer inom vårt område, vi träffas och byter erfarenheter i samband med olika möten. Ett sådant tillfälle är arbetet inom KRF eller då vi träffar Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Vår förening är visserligen en intresseförening för de som lever av och med diabetes eller bara är intresserade av diabetes. Men vår målsättning är också att informera i samhället om diabetes och att hela tiden förklara att vi vill leva
i samhället precis som alla andra.
Detta betyder i klartext att vi inte skall ordna så många aktiviteter att man inte hinner med sitt vanliga liv. Våra barn och ungdomar deltar i vanliga idrottssammanhang med andra ungdomar. Våra vuxna är aktiva i församlingar,
föreningar osv.

Tycker du som medlem att vi skall prioritera på annat sätt kom gärna och berätta det på något möte eller hör av dig på annat sätt.
Vill du engagera dig i styrelsen hör gärna av dig alla krafter välkomnas!

Kom ihåg att vår förening formas av medlemmarna! Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Jag känner mig alltid tillfreds, när vi haft en träff och olika personer har bidragit på olika sätt.
Njut nu av livet och välkommen åter!

Hälsningar,

Styrelsen genom Carita