Internationella Diabetesdagen

Den 14 november firar vi den internationella Diabetesdagen, vi skall vara i Utbildningens Hus på Östra Ringgatan i Alingsås.

Vi startar kl 11.30 då våra utställare finns på plats. Första föredraget blir klockan 12.00.

Bayer kommer att visa oss det senaste inom blodsockermätare och berätta om vilka av deras mätare som är godkända inom vår region. NovoNordisk visar senaste nyheter och ger aktuell information.

Till Utbildningens Hus kommer man lätt via gångvägen från stationen eller från stadens centrum. Det finns en stor parkeringsplats alldeles utanför.

Förra årets internationella diabetesdag blev en succé, låt oss upprepa detta!

Vårt tema för dagen är ”Hur ser bra diabetesvård ut?”.

Vi räknar med att hålla på till klockan 14.00 men det beror till viss del på hur mycket frågor det blir.  Det kommer en läkare och en sköterska som är specialister på att ta hand om diabetespatienter. Läkaren heter Rachel Tengel och diabetessköterskan är Britt-Marie Carlsson. Jag är verkligen glad att dessa båda lovat att medverka eftersom de är mycket välkända och duktiga och verkligen lever med i diabetikernas vardag.

Föreningen ordnar med kaffe och smörgås under dagen samt lotterier på vinster från våra utställare. Kaffe/saft och smörgås kostar 20 kr.

Vi kommer också att sälja julkort där behållningen går till diabetesforskningen. Dubbla julkort med kuvert kostar 10 kr. Vi hoppas att vi får sålt många, som alla vet behövs det mycket forskning kring diabetes.

Hjärtligt välkomna

Carita