Ny webb

Äntligen finns vår nya webbsajt på plats
En ny webbsajt har länge varit planerad, när vårt Webbhotell uppgraderade sin teknikplattform blev vi mer eller mindre tvingade att göra samma sak vilket snabbade på arbetet. Framför dig ser du resultatet.

Den nya sajten innehåller allt som fanns på den gamla sajten men kommer har i övrigt inte mycket likheter, vi hoppas att det ska gå snabbt att vänja sig och att sajten ska upplevas som snabbare, enklare och framförallt betydligt fräschare.

Uppbyggnad
Det första du möts av när du besöker sajten är vår förstasida. Den största delen upptas av de senaste artiklarna på sajten. Till vänster ser du några ”informationsöar” där du snabbt kan se vilka de närmaste aktiviteterna är, vad som har skrivits i forumet och annat som vi tycker är bra att visa direkt.
Informationsöarna visas var du än är på sajten, men exakt vilka ”öar” som visas beror på var i sajten du befinner dig.

I den blå ytan med vår logotype hittar du huvudmenyn, den består följande delar:
Aktuellt – Ett tryck här tar dig till förstasidan där den mest aktuella informationen alltid finns.
Artiklar – Här har vi samlat vårt redaktionella material.
Verksamhet – Här hittar du information om planerade aktiviteter, föreningen och dess styrelse.
Diskutera – Vårt diskussionforum, vem som helst får läsa men för att skriva måste du skapa dig en användare (det tar bara en minut och är inte svårt).
Kontakt – Här hittar du kontaktinformation så att du kan kontakta oss eller bli medlem.

Exempel på nedfäld meny
Om du har loggat in som användare så hittar du något menyalternativ till.

Många av de alternativ du ser har en lite nedåtpekande pil till vänster om namnet. Den indikerar att en utförligare meny kommer att fällas ner om man håller musmarkören över alternativet.
Om du inte får någon nerfälld meny så kan det bero på att vi inte har fått det att fungera med den webbläsare du använder men det är inget att vara ledsen för, du kan nå alla meny-alternativ från den sidan du kommer till om du klickar på alternativen i själva huvudmenyn.

Diskussionsforumet
Vi har byggt ett diskussionsforum där man kan diskutera precis allt mellan himmel och jord, om den delen av sajten blir bra beror emellertid på dig som besöker sajten.

För att kunna skriva i forumet behöver du skapa dig en användare på sajten.
Det finns två anledningar till det, för det första är det tyvärr vanligt att folk med främlingsfientliga åsikter eller folk som vill plantera reklam för porr eller annat (sk spam) klottrar sönder forum om det är för lätt. Det kan fortfaranade göras, allt de behöver är en korrekt epost-adress men med inloggningsförfarande så hoppas vi att de väljer något annat ställe för sitt klotter, dessutom har vi större möjlighet att spåra förövaren om det händer. Om du ser ett inlägg som du upplever som stötande, tryck omedelbart på ”anmäl”-knappen så skickas det ett mail till oss så att vi kan åtgärda det.

Den lite roligare anledningen är att det blir lättare att följa en diskussion om man har ett tydligt identitetsbegrepp. Man kan vara anonym så att ingen ser något annat än det alias du valt att använda. I en förlängning hoppas vi (om forumet blir välbesökt) att kunna knyta bevakningstjänster till forumet så att du automatiskt får reda på om någon har svarat på ett inlägg som du tycker är intressant, om du vill.

Handikappanpassning
Vi har gjort vad vi har kunnat för att sajten ska fungera så bra som möjligt för alla, även de som har synsvårigheter. Om din webbläsare har möjlighet att ändra textstorlekar så kommer det att fungera bra med sajten. Vi har också gjort vad vi har kunnat för att den ska fungera bra för de som använder punktterminaler eller talsyntes. Om du har synpunkter på hur det fungerar hoppas vi att du kontaktar oss.

Vi önskar dig välkommen och hoppas på mycket nöje!