Nytt år

En hälsning till er alla så här i början på det nya året.

Jag hoppas att alla haft en trevlig julhelg och att helgdagarna gett den möjlighet till vila som vi alla alltid längtar efter. Nu kommer det ett nytt år med nya förväntningar och vi får en chans att ta nya friska tag.

Mycket nytt händer på diabetesfronten, nya insulin lanseras, under året kommer sannolikt ett nytt system för hantering av blodsockerstickor att tas i bruk även i vår region. Just nu vet vi inte helt säkert hur det kommer att hanteras men information kommer.
Läs gärna artikeln på sidan 6 i nummer 6 av tidningen Diabetes så ser du hur andra landsting gjort med upphandling av diabeteshjälpmedel.

Vi vet nu hur vårens program ser ut, detta hittar du på vår webbsajt och i medlemsutskicket.

Vårt förbund startar under våren en insamlingskampanj som ni nog alla kommer att märka av.
Vi vet ju alla att forskningen måste få medel för att kunna göra framsteg. Tyvärr betalar inte samhället forskning utan det mesta kommer från insamlingskonton, därför är detta viktigt för alla att berätta om Forskningsfonden och den nytta den som den gör.

Jag hoppas att du läser tidningen Diabetes ordentligt för den ger bra information. I det senaste numret fanns det recept på en god soppa på sidan 42!

När det gäller den medicinska fotvården inom vårt område pågår just nu en utvärdering om hur det blev med den nya upphandlingen. Vi har träffat politiker och tjänstemän för att diskutera men ännu har vi inte nått ända fram, men arbetet fortgår oavbrutet.
Vi har också framfört behovet av dietist för alla de som behandlas i primärvården.

Styrelsen har beslutat att fortsätta att bjuda in våra yngre medlemmar till Bio med efterföljande fika eller pizza. Vi skickar särskild inbjudan till de yngre medlemmarna så kolla posten. Tyvärr var inte gensvaret så stort vid förra försöket, men vi ser det som att våra yngre medlemmar har andra aktiviteter som tar deras tid i anspråk. Men har ni förslag på saker som är trevliga att göra tala gärna om det så försöker vi ordna något.

Observera att vi är inbjudna till aktiviteter ordnade av andra föreningar i vår region och anmälan sker direkt dit, till dessa aktiviteter anmäler man sig till arrangerande förening (enligt instruktion)

Nu har jag bara en from förhoppning att vårens program skall tilltala våra medlemmar och att vi får tillfälle att träffas åtminstone någon gång under våren.
Din förening behöver ett besök då och då!

Har du sett att vi finns på kundavskiljarna hos Maxi, Bohlins, Willys och Ica Supermarket, bra att vi syns eller hur.
Med önskan om ett bra år 2005

Hälsar hela styrelsen till dig