Sommaren är en underbar tid

Det är nu vi skall hämta kraft att orka med den långa vintern.
Alingsås diabetesförening har precis som övriga föreningslivet tagit sommarpaus.
Våra medlemmar inbjuds inte till några speciella aktiviteter, styrelsens ledamöter tillbringar sommaren på olika håll en del tillsammans med sina familjer och andra njuter med resor eller sköna promenader.
Men tro inte att inte, att föreningen inte finns för att det är sommar!
Vi är fortfarande aktiva i olika frågor som tyvärr inte tar semester ett exempel är fotvården.
Under sommaren har vi haft olika insändare och kontakter med beslutsfattare om hur viktig frågan med medicinsk fotvård är för framförallt diabetikerna.
Personligen förstår jag inte att denna kunskap aldrig tycks fastna hos de som bestämmer, sköts inte fotvården kommer det ännu större räkningar för samhället senare. Förutom det enorma lidandet för den enskilde!
Vi har också nu i sommar fått höra att fler och fler upptäcker vår förening i samband med att de handlar i våra livsmedelsaffärer, man står i kön och ser kundavskiljarna där vår adress står (http://www.alingsasdf.org).

Tyvärr finns inget program för hösten utlagt men det kommer!
Vad vi redan nu vet är att i slutet på augusti blir det traditionella Lisebergsbesöket av för alla våra yngre medlemmar med familjer. Mer information har Carin 0322-61 11 07 men var lugn, det kommer en inbjudan hem till alla medlemmar i rätt ålder.

Sedan kommer badet på måndagar att starta som tidigare och vill du kontakta vår motionsledare Lena går det att ringa henne 0322-63 74 16.

I slutet av augusti kommer vårt höstprogram och då kommer även badet att finnas med.
Som vanligt skall vi ha torgkaffe för de som kan komma.

Utflykten till KA4 är under planering och vi har också lite andra aktiviteter på gång.

Länsföreningen har inbjudit till en stor Diabetesdag i Göteborg i samband med den internationella Diabetesdagen den 14 november. Där kommer mycket intressant att ske så boka gärna dagen i din kalender redan nu, mer information kommer.

Glöm nu inte att passa på och njuta av sommarens ledighet, fortfarande finns det rikligt med blommor utefter vägkanterna och snart är det dags för bär och svamp ute i markerna.

Ha det så skönt önskar din förenings styrelse.