Sommarbrev

Som ju alla vet beslöt vi att lämna förbundet på grund av de stora arvoden som togs från Forskningsfonden. Vi var många som försökte påtala det oetiska och omoraliska i detta förfarande. Tyvärr lyssnade man inte på oss utan vände allt till sin egen fördel och anklagade oss för att motarbeta Förbundet.

Alla vi föreningar som nu lämnat förbundet har fått meddelande om att vi måste betala vår medlemsavgift en gång till eftersom den vi betalade för detta år avsåg förra året enligt förbundet. Några föreningar har fått besked att ärendet skall upp i den lokala tingsrätten, även vi kommer att hamna i tingsrätten. Naturligtvis kommer vi inte att betala in en gång till!
Förra året var det ju Riksstämma och det står i handlingarna att alla hade betalt för 2009, och därför kan vi ju inte ligga efter och dessutom har kassören kvitto på inbetalningen.

Ni som läst lokalpressen har ju sett vilka påhopp jag har råkat ut för från Förbundet, jag vet vad jag har sagt och gjort och skäms inte över något.

Vår förening skall även i fortsättningen arbeta för diabetikerna i vårt område och bevaka för diabetikerna viktiga frågor såväl lokalt, regionalt och nationellt.
Som ni kanske minns, så frågade vi i medlemsenkäten om någon sökt hjälp från förbundet och i så fall fått det, det svar vi fick visade tydligt att man inte fått hjälp.

Senast nu har körkortsfrågan för diabetiker varit uppe, läser man förbundets svar så känns det som ”Jasså”. Andra som också svarat är Storstockholms diabetesförening, de har klart sagt vad de tycker.
Vi minns fortfarande hur det gick med remissen om blodsockertester för Typ 2 och de fria medicinerna för Typ 2. Även här varnade många av oss för konsekvenserna men förbundet var lagom njuggt i sitt svar.

Härom dagen kom ett brev från förbundet där man säger att vi inte följt stadgan när vi lämnade förbundet.
Vår lokala förening är en egen juridisk person och vi har alltså en egen stadga och den har vi följt, detta har vi meddelat förbundet men de negligerar detta. Man hänvisar till förbundsstadgan men vi är en egen lokalförening med egen stadga och skall så förbli.
Vi har även påtalat att våra medlemmar som betalt sin medlemsavgift och tidningsavgift skall ha sin tidning under avtalstiden dvs 2010. Detta säger man att vi inte får, utan måste då byta till en annan förening. Detta anser jag vara ett avtalsbrott.
Man skriver också i samma brev att man erbjudit oss en förutsättningslös diskussion. Detta är inte sant!

Vi i Alingsås lokalförening önskar och tror att vi skall få behålla att alla våra medlemmar. De av er som hört av sig har alla sagt att det är klart att vi skall ha en egen förening här i Alingsås.
Det är ju viktigt att vi arbetar vidare med diabetesfrågorna för alla i vårt område.

Om det nu blir så att ni inte får nästa tidning, så skall vi se till att ni får ”Leva med Diabetes” som utkommer med 8 nummer per år och redan idag är det många av våra medlemmar som har den och är nöjda.

Tidigare i sommar fick ni ett utskick här kommer lite mer information.

Kaffet den 25 augusti får besök från en annan patientförening. De kommer att informera om Apne
detta drabbar många diabetiker. Kom och lyssna och lär!

Den 26 september kommer Lars-Erik Listfelt och informerar om LCHF kosten. Vi får också besök av två läkemedelsföretag: Sanofi aventis och ett annat som inte är klart än.

Tisdagen den 19 oktober visar Everymed sina produkter och mer kan ju läsa om dem i bifogade utskick. Med anledning av att vi numera är en fri förening så kommer vi att ha ett extra årsmöte då.

Onsdagen den 8 december har tyvärr fått fel tid i förra utskicket OBS det skall vara 10.30!
Även här besöker oss Sanofi aventis om det är några frågor sedan förra träffen så finns det möjlighet att ställa dem.

Utflykten som vi planerade till Cesarstugan har bara fått 8 anmälningar så just nu ser det inte ut att bli av. Vi bör vara minst 20 för en buss och kostnaden stiger också eftersom vi blir mindre än planerat.

Vårt förslag är nu att vi istället åker till Fölene Kvarn utanför Herrljunga. Söndagen den 15 augusti kl 13.00 från Willys parkering i Alingsås. Kostnad max 60 kronor inklusive fika. Där finns ett underbart kafé som serverar gott kaffe med smörgås. Det finns också en butik som har vackra bruksföremål av olika slag samt en skön promenadstig där man kan gå en tipspromenad.

Om vi samåker i egna bilar håller vi nere kostnaderna och samtidigt får vi prata med varandra under resan. Jag var där förra året och upplevde en fantastisk miljö. Det är ett ställe som jag gärna besöker igen.
Om du vill följa med ring och anmäl dig på telefon 0322 638198 eller 0322 611107 senast 10 augusti, glöm inte att säga om du vill ha glutenfritt bröd..
När du anmäler dig, berätta då om du har plats i din bil eller om du vill ha plats i någon annans bil. Den som kör skall få bilersättning från föreningen.

Ett litet privat tips från mig, om du vågar pröva:
Vispa äggvita hårt när vitan är hårt vispad, söta efter behag med Canderel eller liknande, vispa lite mer.Blanda i färska eller frysta bär. Kan frysas och ätas halvtinad, smakar ungefär som sorbet.
En god snabb frestelse.

Glöm inte att även njuta av färska bär och frukter!

Mvh,

Carita

1 svar på ”Sommarbrev”

Kommentarer är stängda.