Succé för Alingsås diabetesförenings symposium

Den 15 november anordnade Alingsås diabetesförening ett symposium, med titeln ”En dag om aktuella rön om bra mat och en aktiv livsstil”.

Carita Henriksson, ordf i föreningen trodde på max 100 deltagare men stolarna tog slut och det fick bäras in nya i den stora föreläsningssalen på First Hotel Grand i Alingsås.
Deltagarantalet stannade till slut på 160 personer! Storsucce alltså.

– Vi är mycket glada över utfallet, säger Carita. Vi arbetade stenhårt med att marknadsföra dagen och då blir man ju extra glad när man lyckas.

Åhörarna hade stor spännvidd. Vi såg många från vården och representanter för många av de västsvenska diabetesföreningarna var också närvarande. Plus många medlemmar och andra Alingsås-bor naturligtvis.

Programmet genomfördes tillsammans med Dietistprogrammet vid Göteborgs Universitet. Moderator var Mette Axelsson.

En fråga som togs upp under dagen var GI- och Atkinsdieterna. Docent Jarl Torgersson gick igenom det vetenskapliga läget för de olika ”superdieterna”. Han konstaterade att kanske går man ner i vikt initialt. Men forskningen visar tydligt att på lång sikt är den traditionella kosthållningen vid diabetes den bästa.

Redan nu börjar föreningen fundera över ämnet för nästa års World Diabetes Day. Målet är förstås lika många deltagare då.

Sponsorer och utställare vid mötet var Novo Nordisk, Bayer HealthCare och Betaglucare.