Zound Medical

I pandemins spår blir många fotvårdsbesök inställda pga. personalbrist och rädsla för smittspridning. Det skapar ett behov för ökad egenvård som dels kan lösas med nya innovationer. 

Zound Medical är ett nytt företag som utvecklar ett sårvårdshjälpmedel som med hjälp av lågintensiv vibration hoppas kunna öka blodflödet, främja kärlnybildning och andra läkningsfrämjande faktorer för personer som lider av svårläkta fotsår. Genom att påskynda sårläkningen kan behandlingstiden förkortas och personligt lidande minska. Dessutom frigörs tid för hemsjukvården.

Produkten kommer att användas ovanpå sårförband och på så sätt komplettera aktuell behandling i hemsjukvården, men produkten kommer att hanteras av diabetikern själv i sitt eget hem med minimal involvering av vårdgivare.

Zound Medical vill utveckla en bra produkt som uppfyller användarens behov och letar därför efter personer att intervjua kring deras livsstil, erfarenhet av svårläkta sår, med mera.

Har du haft eller har pågående svårläkta sår pga. din diabetes? Eller är du anhörig/vårdgivare som tar hand om någon med kroniska diabetesfotsår? Är du intresserad av att dela med dig av dina erfarenheter och lära dig mer om företaget och projektet? Skicka gärna ett meddelande till marcus.bilgec@zoundmedical.com eller ring 0736397502 för en intervju eller fyll i en enkät här: 

https://forms.gle/F9tcsaJsgWwcYVwE7

För mer information, besök zoundmedical.com