Alingsås Diabetesförening nominerar Larserik Johansson

Alingsås diabetesförenings ordförande Carita Henriksson:
– Vi nominerar Larserik Johansson till ordförande i Svenska Diabetesförbundet.

Alingsås diabetesförening nominerar Larserik Johansson, medlem i föreningen, till ordförande i Svenska Diabetesförbundet. Det är förbundets riksstämma som väljer ordförande och den äger rum i Stockholm i mitten av oktober.

larserik-johanssson
Larserik Johansson, nominerad till posten som förbundsordförande för Svenska Diabetesförbundet

– Nuvarande förbundsordföranden Margareta Nilsson sade när hon valdes vid förra riksstämman att hon bara ville sitta en period. Därför började jag söka efter en kompetent kandidat som kan efterträda henne. För ett drygt halvår sedan frågade jag Larserik om han var intresserad. Vi diskuterade frågan lite och sedan svarade han, till min stora glädje, ja till att bli nominerad.

Larserik Johansson är 58 år och har diabetes typ 1 – sedan 1972. Han är journalist i botten men har sedan 1987 drivit eget företag i PR-branschen.

I slutet av 1970-talet var han ordförande i Diabetesföreningen i Uddevalla och blev även invald i SD:s förbundsstyrelse och satt i arbetsutskottet.

1979 blev han erbjuden en ombudsmannatjänst på förbundskansliet, vilken han tackade ja till och flyttade från Uddevalla till Stockholm vid årsskiftet 1978/79.

– Arbetet på förbundskansliet var fantastiskt spännande. Och ett av mina bästa minnen från arbetslivet överhuvudtaget är den Radiohjälpsinsamling förbundet drev 1982. Den var på temat ”För rätten att se” och tack vare ett fantastiskt samarbete mellan förbundet centralt och lokalföreningarna blev det Radiohjälpens dittills mest framgångsrika kampanj. Vi samlade in över 4 miljoner kronor, säger Larserik Johansson.

– Arbetet på förbundskansliet var fantastiskt spännande

På hösten 1983 fick han ett erbjudande om att bli PR-konsult som han accepterade och 1987 startade han egen verksamhet. Och på den vägen är det…

– Nu har jag dock minskat min verksamhet och därför kan jag åta mig ett uppdrag som ordförande i Svenska Diabetesförbundet, förutsatt att riksstämman väljer mig förstås, säger Larserik Johansson.

1 svar på ”Alingsås Diabetesförening nominerar Larserik Johansson”

  1. Det är ett jättebra förslag att nominera Larserik. Personligen tror jag på honom sedan han var ordförande i Uddevalla. Kan nästan lova att alla föreningar i Bohuslän kommer att nominera Larserik!

Kommentarer är stängda.